пятница, 8 января 2021 г.

Види столових приборів. Правила поведінки за столом. Сервірування столу.

 

      Презентація до уроку

      Щоб справити гарне враження на оточуючих, людина має знати й користуватися правилами етикету, що стосуються всіх сфер життя, в тому числі правил поведінки за столом.

 Етикет (від фр. etiquette — етикетка, напис) — установлені норми поведінки та правила ввічливості людей у суспільстві в цілому та за столом, зокрема.

Поведінка за столом

 За столом слід сидіти прямо, але не напружено, злегка спираючись на спинку стільця. Негарно розпочинати їсти, поки господарі не запропонували частуватися всім гостям. У процесі споживання їжі не рекомендується класти лікті на стіл. До кожного салату чи страви подається ложка чи виделка, не слід набирати страву своїми ложкою чи виделкою. Негарно тягнутися через увесь стіл, намагаючись узяти ласий шматок. Виховані люди просять тих, хто сидить недалеко від страви, подати їм тарілку з частуванням. Їжу слід набирати невеликими порціями. Залишати на тарілці їж у вважається поганим тоном. Якщо випадково випала з рук ложка, виделка чи ніж, не потрібно їх піднімати. Не можна їсти з ножа!

 Культура поведінки за столом — це частина загальної культури людини. Її треба виховувати з раннього віку.

Існують також правила та послідовність сервірування столу. Основною та невід’ємною частиною якого є серветки. Від того як ви прикрасите серветками стіл буде залежати не тальки зовнішній вигляд, а і настрій  запрошених гостей.








Комментариев нет:

Отправить комментарий